Vragen? Gewoon bellen: +31(0) 38 45 78 445 info@energy-check.nl

Energiebesparing

Duurzame energiebesparende maatregelen

30 procent van het landelijke energieverbruik gaat in de meeste gebouwen simpelweg verloren. Wij helpen u om energieverspilling tegen te gaan en kosten te besparen.

Naast een collectieve energie inkoop reduceren wij gas- en elektriciteitsverbruik door het treffen van duurzame energiebesparende maatregelen.

Zonnepanelen, LED verlichting of een laadpaal verlagen uw maandelijks energieverbruik aanzienlijk. Bij de aanvraag of plaatsing van deze of andere energiebesparende maatregelen staan wij graag voor u klaar.

Zonnepanelen plaatsen

Steeds meer organisaties ondernemen duurzame stappen en kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen. Ook voor uw organisatie en gebouw(en) kan dit een waardevolle stap zijn. Immers: iedere kWh zonne-energie die u zelf opwekt, hoeft u niet aan uw energieleverancier te betalen.

Energy-Check ondersteunt u graag bij het:

  • Uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek
    Wij berekenen op onafhankelijke wijze binnen hoeveel jaar u de investering in zonnepanelen kunt terugverdienen.
  • Aanvragen van een subsidie
    Wij adviseren en ondersteunen u graag om middels een (i)SDE++ subsidieaanvraag uw terugverdientijd te verkorten
  • Kiezen van de juiste aanbieder
    Vanuit onze expertise helpen wij u met het organiseren van een inkooptender om het beste aanbod van een betrouwbare leverancier te selecteren

Opgewekte zonne-energie opslaan

Zonnepanelen sturen opgewekte energie direct door naar de apparaten die er binnen uw organisatie of gebouw om vragen. Buiten openings- of kantoortijden wordt deze energie terug geleverd aan het openbare energienet. U ontvangt daar een geringe vergoeding voor, die in het niet valt bij de huidige hoge energieprijzen. Wij denken graag met u mee hoe u zoveel mogelijk energie in uw pand kunt behouden en zo het maximale uit uw zonnepanelen kan halen.

Batterijopslag voor bedrijven

Heeft u problemen met het verkrijgen van extra netcapaciteit, wilt u graag meer energie opwekken uit uw zonnepanelen of een hoge energiepiek voorkomen? Door plaatsing van een accu of batterijopslag kunt u niet-verbruikte energie opslaan. De ontwikkelingen op het gebied van accu en batterijopslag gaan steeds sneller en worden steeds lucratiever. Batterijoplossingen zijn inmiddels in verschillende vormen en maten te verkrijgen en zijn daardoor interessant voor ieder type onderneming. Als uw onafhankelijke energieadviseur adviseren wij u graag over een maatwerk batterijopslag voor uw organisatie.

Energiezuinige LED verlichting

Een bekende en veelal toegepaste energiebesparende maatregel is het plaatsen van LED verlichting. LED verlichting verbruikt tot 50% minder elektriciteit dan traditionele T8 TL verlichting. Bovendien gaat een gemiddelde T8 TL lamp slechts 10.000 branduren mee. Dit komt omgerekend neer op een kleine drie jaar. In vergelijking met LED verlichting is dit slechts een fractie. LED TL buizen garanderen namelijk maar liefst 60.000 branduren!

Als onafhankelijke partner helpen wij u graag bij het kiezen van de juiste, energiezuinige LED verlichting. Ook kunt u bij ons terecht voor het opstellen van een lichtplan, waarin wij inzichtelijk maken hoe de LED armaturen het beste verdeeld kunnen worden in een ruimte. Zo bespaart u niet alleen kosten, maar draagt u ook bij aan een beter klimaat.

Laadpalen

Elektrisch rijden is de toekomst. Steeds meer organisaties maken om deze reden gebruik van elektrische bedrijfsauto’s, bussen en vrachtwagens. Om deze voertuigen te kunnen gebruiken is het plaatsen van laadpalen essentieel voor uw organisatie. Sterker nog: vanaf 2020 zijn laadpalen verplicht bij meer dan 10 parkeerplekken rondom een nieuw bedrijfspand. In 2025 wordt deze regeling nog eens aangescherpt en zijn laadpalen ook verplicht bij bestaande bedrijfspanden met meer dan 20 parkeerplaatsen.

Energy-Check ondersteunt u bij het aanvragen en plaatsen van laadpalen voor alle elektrische voertuigen. Bovendien kijken wij graag met u mee bij het verkrijgen van zogenoemde HBE’s (Hernieuwbare Brandstof Eenheden). Wij helpen u bij het waarderen van de HBE’s voor uw organisatie, waardoor het plaatsen van laadpalen u extra geld oplevert. Wij komen graag met u in contact om te ontdekken hoe we uw organisatie verder kunnen verduurzamen.

Power Quality optimalisatie

Door de kwaliteit en spanning van stroom in uw meterkast te meten, analyseren en optimaliseren kunt u energie besparen. In 90% van de gevallen is door het wegnemen van zogenoemde blindstroom in uw infrastructuur een directe energiebesparing mogelijk. Hierdoor verlagen uw energie-, onderhouds- en vervangingskosten aanzienlijk. De investering voor deze energiebesparing verdient u bovendien binnen één tot vier jaar terug. Als onafhankelijke energieadviseurs brengen wij u graag in verbinding met een specialist op het gebied van Power Quality.

g

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen of wenst u onze ondersteuning?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar!