Vragen? Gewoon bellen: +31(0) 38 45 78 445 info@energy-check.nl

De gestelde klimaatdoelen behalen kan enkel wanneer er meer energie wordt bespaart. Men staat er misschien niet bij stil, maar ruim 15 procent van de jaarlijkse CO2-uitstoot is toe te schrijven aan kantoren. Daarom zijn energielabels in het leven geroepen, die laten zien hoe duurzaam een gebouw is. Hoe het pand wordt gebruikt of welke installaties er staan is voor het energielabel niet van toepassing. 

Verplicht energielabel 

Een energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering van een pand. Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland minimaal energielabel C (of hoger) hebben. Heeft u dit niet op tijd op orde, dan mag u vanaf deze datum het betreffende pand niet meer gebruiken als kantoor.

Energy-Check helpt u graag bij het opstellen van maatwerkadvies om energielabel C of hoger te halen. Blijkt uit ons advies dat uw kantoorpand een label D of lager heeft? Dan begeleiden wij u in iedere stap om energielabel C te behalen. 

Verduurzaam uw kantoor en laat u adviseren

Het verduurzamen van een pand is maatwerk. Om ongemak tijdens alle bedrijfsprocessen te voorkomen adviseren wij u om tijdig aan minimaal energielabel C te voldoen. Energy-Check helpt u graag verder bij het verkrijgen van een energielabel C of hoger en begeleidt u stap voor stap tijdens het algehele proces om uw pand te verduurzamen. Zo borgen wij dat uw organisatie geen subsidie of financiering misloopt.

Van energielabel C naar A

In 2030 moeten alle kantoorpanden zijn voorzien van energielabel A. Wilt u tijdig klaar zijn voor de toekomst? Neem dan alvast contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij berekenen graag voor u hoe het huidige energielabel kan worden verbeterd naar label A. Zo krijgt u nu al inzicht in de kostenefficiënte maatregelen en weet u welke stappen er gezet dienen te worden om aan energielabel A te voldoen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan vandaag nog een adviesgesprek in met één van onze duurzaamheidsspecialisten.