Vragen? Gewoon bellen: +31(0) 38 45 78 445 info@energy-check.nl

Op het gebied van energiebesparing zijn al veel regels en wetten. Wij merken dat de handhaving op dit gebied blijft aantrekken. Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen (inrichtingen) om energie te besparen.

In 2019 verandert deze regelgeving, er is dit jaar een nieuwe informatieplicht bij gekomen. Energy-Check kan u hierbij helpen.

Wat betekent dit voor u?

De overheid heeft de ‘erkende maatregelen’ lijsten opgesteld met maatregelen die een terugverdientijd hebben van minder dan vijf jaar. Deze maatregelen moeten worden geregistreerd en gemeld bij de Rijksdienst voor Ondernemingen (RVO). Organisaties hebben hier tot uiterlijk 1 juli 2019 de tijd voor! Er zijn verschillende lijsten opgesteld voor 19 bedrijfstakken.

Dit moet worden ingevoerd in het digitale loket van de overheid: het eLoket. U kunt dit zelf indienen als u gebruikt maakt van eHerkenning. U moet daarvoor wel helder hebben wat de maatregelen inhouden en aan welke maatregelen uw organisatie voldoet, deels voldoet of (nog) niet voldoet. Bij de maatregelen moet ook een toelichting worden gegeven.

Energy-Check heeft een QuickScan ontwikkeld, om efficiënt aan de informatieplicht te voldoen.

Energy-Check heeft deze maatregelen voor uw onderneming gebundeld en versimpeld in een Quickscan. Door middel van een opname op locatie kunnen wij de maatregelen direct invoeren bij de Rijksdienst voor Ondernemingen (RVO). Dit pakket bieden wij aan voor een bedrag van € 590,- per locatie.

Indien het niet mogelijk is dat wij de maatregelen invullen, of als u liever zelf de maatregelen invoert in het eLoket, dan voeren wij enkel een scan op locatie uit en op basis hiervan maken we een rapport zodat u dit zelf kunt invoeren bij de Rijksdienst voor Ondernemingen (RVO). Wanneer u hiervoor kiest betaalt u een bedrag van € 470,-.

Vanaf 3 locaties maken we graag een op maat gemaakte offerte.

Voor wie?

Naast de bestaande energiebesparingsplicht komt er een informatieplicht voor locaties die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar verbruiken. Met de informatieplicht willen de overheid en het bedrijfsleven energiebesparing versnellen. Zo krijgt ook de CO2-reductie in Nederland een impuls.

Verbruikt uw inrichting per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent)? Dan valt u onder het Activiteitenbesluit milieubeheer en dat betekent dat u aan de slag moet!

Alle locaties die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar verbruiken, zijn verplicht gesteld om energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder door te voeren.