Vragen? Gewoon bellen: +31(0) 38 45 78 445 info@energy-check.nl

Ben jij net afgestudeerd en op zoek naar een uitdagende functie in de snel veranderende energiemarkt? Start dan als junior Energie talent bij Energy-Check en werk jezelf binnen twee jaar op tot de energieprofessional van de toekomst.

Als junior Energie talent ga jij binnen Energy-Check direct aan de slag met vraagstukken op het gebied van energie monitoring, energie analyse, de wet informatieplicht en het uitvoeren van energie audits. Tijdens ons tweejarige opleidingstraject ontdek jij alle ins en outs om een energieprofessional te worden die vanuit zijn of haar eigen kracht verder groeit naar dé energiespecialist van de toekomst. Je duikt in de mogelijkheden van kostenbesparing en verduurzaming, leert binnen no time heel veel expertise te ontwikkelen, gaat direct aan de slag met leuke en uitdagende projecten en werkt iedere dag aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Functieomschrijving

Als junior Energie talent werk je samen met jouw collega’s voor aansprekende opdrachtgevers en aan verschillende soorten energievraagstukken. Deze vraagstukken kunnen technisch van aard zijn, of juist financieel. Je leert om professioneel en deskundig advies te geven aan bedrijven, werkt projectmatig en denkt in mogelijkheden. Vanuit jouw ambitie en interesse in de energiemarkt ben en blijf jij op de hoogte van de laatste trends in onze wereld. 

Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Ondersteunen bij het uitvoeren van energiescans;
 • Adviseren over optimalisaties van energiestromen en verduurzaming;
 • Uitvoeren van energiemonitoring;
 • Opstellen van businesscases van duurzame of energiebesparende maatregelen; 
 • Ondersteunen bij energie inkoop;
 • Uitvoeren van factuurcontrole;
 • Op de hoogte blijven en adviseren over duurzame innovaties.

Aan de slag als junior Energie talent

Deze functie is geschikt voor starters op de arbeidsmarkt met ambitie en passie voor energie. Energy-Check kent een platte organisatiestructuur en kenmerkt zich door flexibiliteit en veel ruimte voor eigen initiatief. Kennisdeling is een zeer belangrijk aspect binnen onze organisatie. Als junior Energie talent word je daarom op verschillende projecten en in verschillende rollen ingezet. Je werkt altijd samen met collega’s voor onze opdrachtgevers. De locaties van onze klanten zijn verdeeld over Nederland en soms ook daarbuiten. Het is dan ook belangrijk dat je bereid bent te reizen. Daarnaast vragen wij:

 • HBO/WO opleiding in een technische, economische en/of bedrijfskundige richting
 • Maximaal twee jaar (relevante) werkervaring
 • Affiniteit met de energiemarkt, verduurzaming en/of ontwikkelingen daarin
 • Communicatieve vaardigheden
 • Analytische vraagstukken zie jij als een uitdaging
 • Projectmatig werken is voor jou een pré
 • Iemand die denkt in mogelijkheden en kansen

Arbeidsvoorwaarden

Als junior Energie talent ontvang jij van ons afhankelijk van het aantal uren dat je werkt en jouw werkervaring een marktconform salaris. Daarnaast word je vanzelfsprekend ondersteund in de faciliteiten die nodig zijn om je zo goed mogelijk te ontwikkelen en bieden wij aantrekkelijke extra arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioen. Je wordt door ons jonge en gedreven team meegenomen in de ontwikkelingen van de energiemarkt en verduurzaming en krijgt alle mogelijkheden om je te ontplooien tot de energie professional van de toekomst. Wij bieden jou de mogelijkheid om het beste uit jezelf én het team te halen, faciliteren jouw groei en talent met persoonlijke aandacht, opleiding en coaching.

Ben jij het junior Energie talent dat wij zoeken? 

Mail dan vandaag nog jouw CV en motivatie naar ons! Wij zijn een team met ambities en vinden de match van jouw DNA met dat van ons minstens net zo belangrijk als jouw kennis en ervaring.

Heb je voorafgaand aan jouw sollicitatie een vraag? Neem dan gerust contact op met Niek van Erk via niek@energy-check.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.