Vragen? Gewoon bellen: +31(0) 38 45 78 445 info@energy-check.nl

GOED NIEUWS! Eerder dan verwacht opent namelijk een nieuwe DUMAVA subsidie ronde.

De DUMAVA subsidieregeling komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen. De eerste DUMAVA ronde opende afgelopen oktober en was binnen één dag overtekend. De nieuwe subsidie ronde zou starten in januari 2024, maar is inmiddels vervroegd naar september 2023. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt op dat moment een budget van € 190 miljoen beschikbaar. De exacte datum waarop de subsidieaanvraag start is (nog) niet bekend, maar volgt binnenkort. Uiteraard houden we jou hierover op de hoogte!

Om de nieuwe subsidie ronde nog beter aan te laten sluiten op de wensen van maatschappelijk vastgoedeigenaren, zal de toegankelijkheid van de regeling iets wijzigen. Eerder ingediende aanvragen mogen opnieuw worden ingestuurd, mits ze aan de voorwaarden voldoen. Zo is bijvoorbeeld vastgesteld dat je pas mag starten met verduurzamen nadat je de subsidieaanvraag hebt verzonden.

Tijdens de vorige DUMAVA ronde is 60 procent van onze aanvragen ingeloot voor de eerste toekenning en werd binnen no time één van onze aanvragen beoordeeld met een positief resultaat. Wil jij een DUMAVA subsidie aanvragen? Neem dan alvast contact met ons op. We begeleiden je graag bij jouw aanvraag.