Vragen? Gewoon bellen: +31(0) 38 45 78 445 info@energy-check.nl

Energie inkoop

Energie inkoop voor de zakelijke markt

Het voordelig inkopen van energie wordt op de huidige energiemarkt steeds complexer. Onzekerheden groeien en prijzen schieten in extreme mate omhoog.

Het bijhouden van vraag en aanbod, contracten en leveranciers vergt veel tijd. Energy-Check neemt voor u het volledige inkoopproces graag uit handen, zodat u profiteert van het meest gunstige energietarief.

Unieke energie inkoopstrategie voor uw organisatie

Het gebruik van energie en aardgas wordt een steeds grotere kostenpost voor veel organisaties. Energieprijzen variëren daarentegen van maand tot maand en steeds vaker zelfs van dag tot dag. Als energieadviesbureau werken wij met een uniek volgsysteem, waardoor wij te allen tijde actueel inzicht hebben op snelle veranderingen in de energiemarkt. Samen met u kijken wij niet alleen naar de inkoop van energie, maar bieden wij ook individuele ondersteuning en inkooprapportages. Op basis van uw verbruik, wensen en budget kiezen wij samen met u de beste en meest gunstige energieleverancier.

Wij zijn in staat om de meest optimale inkoopstrategie toe te passen en bespreken stap voor stap uw specifieke situatie. Onze deskundige energie inkopers staan voor u klaar en fungeren als uw onafhankelijke energie collega. Wij opereren op onafhankelijke basis en staan in nauw contact met vrijwel alle grote energieleveranciers in Nederland.

Om de best mogelijke inkoopstrategie voor uw organisatie te hanteren analyseren we allereerst uw huidige situatie op basis van uw contractgegevens. Vervolgens nemen wij, geheel of gedeeltelijk, de regie in handen en helpen wij u bij het opstellen van de randvoorwaarden. Tevens adviseren wij u graag in uw keuze voor een energieleverancier of collectieve energie inkoop.

Energie inkoopcollectief

Samen energie inkopen vergroot het afnamevolume, waardoor uw inkoopkracht fors toeneemt. Het organiseren van een inkoopcollectief is echter complex en vergt professionele ondersteuning om optimale zeggenschap te krijgen over bijvoorbeeld de betalingscondities. Energy-Check beschikt over de expertise om het gehele traject rondom het inkopen van energie via een inkoopcollectief voor u te begeleiden. Door onze ervaring in het opzetten en begeleiden van grote inkoopcollectieven zijn wij in staat om uw traject vanaf de opstart tot en met het verlenen van service aan individuele deelnemers te ondersteunen.

Europese energie aanbesteding

Sinds 1 april 2013 vallen overheden, semioverheden en publiekrechtelijke instanties onder de aanbestedingswet wanneer zij boven het drempelbedrag van €200.000,- per jaar uitkomen bij het inkopen van energie. Hierdoor zijn zij verplicht om een Europese aanbesteding uit te schrijven. Dit resulteert in een ingewikkeld proces.

De energie adviseurs van Energy-Check volgen de energiemarkt en ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving op de voet. Wij zijn altijd op de hoogte van actuele situaties en kunnen u hierdoor optimaal bijstaan. Wij ontzorgen u als procesbegeleider en/of aanspreekpunt graag tijdens uw aanbestedingstraject.

Energiebelasting terugvragen

Iedere organisatie in Nederland betaalt ongeacht de grootte van het bedrijf energiebelasting. Deze belasting draagt u af aan uw energieleverancier, die het vervolgens weer afdraagt aan de Belastingdienst. Wanneer u beschikt over een grootverbruik energieaansluiting bestaan er een viertal uitzonderingen waarmee u een extra besparing op uw energiebelasting kunt realiseren. Het team van Energy-Check ondersteunt u in dat geval graag bij het:

  • Terugvragen van heffingskorting voor recreatieparken en appartementencomplexen die met meerdere huishoudens één elektriciteitsaansluiting delen
  • Vrijstellen van WKK (Warmte Kracht Koppeling) belasting bij een rendement van minimaal 30%, mits u voldoet aan een aantal gestelde voorwaarden
  • Clusteren van uw energiebelasting indien meerdere locaties kadastraal aan elkaar kunnen worden verbonden
  • Verlagen van energiebelasting voor organisaties met een ANBI (Algemeen Nut Beoogde Instellingen) status

Het terugvragen van uw energiebelasting is mogelijk tot vijf boekjaren geleden en loont in veel gevallen aanzienlijk. Om de door u betaalde energiebelasting te achterhalen vragen wij uw energiefacturen over de betreffende periode op en maken op basis daarvan een berekening. Vervolgens dienen we uw teruggaaf in bij de Belastingdienst, waarbij wij tevens zorg dragen voor alle benodigde documenten en bewijsstukken.

Meetdienstencollectief

Beschikt u over een grootverbruik energieaansluiting? Dan is de kans groot dat u een factuur ontvangt van een meetbedrijf zoals Fudura, Kenter, Joulz, Enavi of Annexo. Als grootverbruiker heeft u een erkende meetverantwoordelijke nodig. U betaalt één van de genoemde partijen een maandelijks bedrag voor de door hen verrichte meetdiensten. Ondanks dat het niet zo lijkt, kunt u voor deze dienstverlening minder betalen door over te stappen naar een voordeligere partij.

Middels het meetdienstencollectief van Energy-Check kunt u tot meer dan 50 procent besparen én behoudt u dezelfde condities. Deze besparing kunnen wij u aanbieden door het opbouwen van ons eigen meetdienstencollectief. Al vanaf € 29,50 per maand neemt u deel aan het Collectief Energie Meten van Energy-Check. Bovendien combineren wij dit graag met een aantal aanvullende voordelen zoals:

  • Aanmelding bij het best passende meetbedrijf
  • Uitgebreide online portalmogelijkheden
  • Meer inzicht in uw huidige energieverbruik

 

Capaciteitsverlaging

Heeft u de factuur van uw netwerkbeheerder (Liander, Stedin, Enexis, Westland Infra, Coteq, Enduris of RENDO) al eens écht goed bekeken? Zodra u inzicht heeft in de hoeveelheid elektriciteit en gas die u verbruikt, kunt u vaststellen of uw aansluiting te groot is. Zelfs in het geval dat uw aansluiting klopt, kan het voorkomen dat u onnodig veel betaalt. In dat geval betaalt u ook eens teveel netwerkkosten. Wij zoeken graag voor u uit of u geld kunt besparen op uw netwerkkosten.

g

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen of wenst u onze ondersteuning?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar!