Vragen? Gewoon bellen: +31(0) 38 45 78 445 info@energy-check.nl

Er komt een extra subsidiemogelijkheid voor zorginstellingen om duurzaamheidsinvesteringen te doen. Na het uitvoeren van de verplichte energie audit voor organisaties, is deze subsidie zeer welkom voor het uitvoeren van de maatregelen.

Zorginstellingen die op basis van de huidige regelingen (zoals SDE+, EIA, iSDE) geen aanspraak kunnen maken op subsidie voor duurzaamheidsinvesteringen, krijgen met deze regeling wel recht hierop. De kenmerken hiervan zijn:

  • Voor zorginstellingen die geen aanspraak kunnen maken op SDE+/EIA/ISDE;
  • De subsidie bedraagt 15% van de investering;
  • Het te subsidiëren bedrag is minimaal €15.000 en maximaal €100.000 per instelling;
  • De subsidie heeft een landelijk plafond van €4,7 miljoen.

Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn & Sport heeft het concept van de subsidieregeling klaarliggen. De verwachting is dat deze subsidieregeling vanaf juli in werking zal treden. De regeling geldt alleen in 2018 en is van toepassing op diverse maatregelen. De aanvraag moet zijn gedaan voor 1 september en is van toepassing op werkzaamheden die tussen 1 maart 2018 en eind 2018 zijn uitgevoerd. Maatregelen die in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp(-boiler), isolatie en het vervangen van verlichting voor LED. Op die onderdelen liggen nog veel kansen binnen de zorgsector. Door deze subsidie wordt een mooie stap gezet in de verduurzaming van de zorgsector.

Wilt u hierover meer weten neem dan contact op met onze adviseurs.