Vragen? Gewoon bellen: +31(0) 38 45 78 445 info@energy-check.nl

Ga jij het liefste aan de slag voor meerdere klanten tegelijkertijd? Wil je een steentje bijdragen aan de verduurzaming van Nederland en ben jij op zoek naar een uitdagende functie in de snel veranderende energiemarkt? Start dan als technisch energieadviseur bij Energy-Check en ondersteun onze klanten energie te besparen!

Als technisch energieadviseur krijg jij binnen Energy-Check veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Jij bent hét technische aanspreekpunt voor ons klantportfolio en helpt klanten op weg bij uiteenlopende vragen. Je bent ondernemend, sociaal, weet waar je het over hebt en bent in staat om onze klanten vlekkeloos aan te voelen. Je krijgt energie van klantcontact en gaat graag zelfstandig aan de slag met gestelde vragen. Je weet door te pakken, maar herkent ook het moment waarop je een vraag beter kunt beleggen bij één van jouw collega’s. Samen met ons team is het jouw doel om ons klantportfolio zo optimaal mogelijk te bedienen.

Functieomschrijving

Als technisch energieadviseur bedien jij onze bestaande klanten bij hun energievraagstukken. Door jouw ervaring binnen de energiewereld weet jij onze klanten te ondersteunen en pak je samen met jouw collega’s (specialistische) energievraagstukken op. Jij kunt technische details nauwkeurig verwoorden en weet onze klanten vanuit jouw professie en deskundige advies te begeleiden tijdens (online) gesprekken of een projectmatige aanpak. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van energie audits, begeleidt projecten en borgt kwaliteit. Energiemonitoring gebruik je als hulpstuk om onze klanten goed te kunnen adviseren. Bovendien help jij hen om te voldoen aan de steeds strenger wordende wet- en regelgeving op het gebied van energiebesparing (informatieplicht, EPA-U en energie audit). Vanuit jouw ambitie en interesse in de energiemarkt ben en blijf jij bovendien op de hoogte van de laatste trends in onze wereld.

Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Ondersteunen van ons klantportfolio in de breedste zin van het woord;
 • Adviseren over optimalisaties van energiestromen, piekvermogen en verduurzaming;
 • Uitvoeren van energiescans en energiemonitoring;
 • Bespreken van resultaten van energiemonitoring en energie onderzoeken;
 • Opstellen van businesscases van duurzame of energiebesparende maatregelen;
 • Regie voering over de strategie en energie besparing van jouw klanten;
 • Ondersteunen op het gebied van energie wetgeving zodat onze klanten hieraan voldoen, waarbij je de uitvoering samen met jouw collega’s oppakt;
 • Op de hoogte blijven en adviseren over duurzame innovaties.

Over Energy-Check

Als onafhankelijke energieadviseur helpen wij complexe multisites, grote collectieven en industriële organisaties bij het tegengaan van energieverspilling, verduurzamen van ondernemingen en het besparen van energiekosten. Door onze brede product- en marktkennis zijn wij in staat om energiehuishoudingen te optimaliseren en tegelijkertijd tijd én energie te besparen.

Vanuit onze sterke betrokkenheid weten wij wat er reilt en zeilt in de energiemarkt. Onze consultants houden de energiemarkt nauwlettend in de gaten, weten in te spelen op actualiteit en ontwikkelingen en zorgen ervoor dat onze klanten optimaal geadviseerd worden. Daarbij focussen wij niet alleen op de scherpste energietarieven, maar kijken we ook naar kostenbesparende en milieuvriendelijke oplossingen om energieverbruik te verminderen. Wij onderhandelen met energieleveranciers en voorzien onze klanten van effectieve energieoplossingen om hun onderneming vooruit te helpen.

“Werken voor Energy-check, betekent dat geen dag hetzelfde is. Het leuke is dat we nog relatief klein zijn als je naar het aantal personeelsleden kijkt. We kennen korte lijnen en vinden elkaar snel. Onze opdrachtgevers vinden ons ook snel. Dat betekent dat onze mail en telefoon (bijna) nooit stil staan. We zijn plat ingesteld en jouw mening wordt echt gewaardeerd! Tegenover hard werken staat ook ontspanning en flexibiliteit.” – Martijn Gijsbers, strategisch energie inkoper bij Energy-Check

Aan de slag als technisch energieadviseur

Deze functie is geschikt voor energieke medior en senior energieadviseurs met ervaring op het gebied van energiebesparing. Energy-Check kent een platte organisatiestructuur en kenmerkt zich door flexibiliteit en veel ruimte voor eigen initiatief. Kennisdeling is een zeer belangrijk aspect binnen onze organisatie. Als technisch energieadviseur word je daarom op verschillende projecten ingezet. Je werkt daarbij nauw samen met collega’s voor onze opdrachtgevers. De locaties van onze klanten zijn verdeeld over Nederland en soms ook daarbuiten. Onze kantoren in Zwolle en Roosendaal zien wij als een ontmoetingsplek waar je naar behoefte gebruik van mag maken. Wij ontmoeten elkaar ook geregeld onderweg, op locatie(s) van onze klanten of virtueel. Het is daarom belangrijk dat je bereid bent te reizen. Daarnaast vragen wij:

 • HBO/WO opleiding in een technische richting;
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring in de energiebesparing;
 • Bij voorkeur een specialisatie in één van de disciplines: energiesubsidies, energie audits of EPA-U;
 • Communicatieve vaardigheden;
 • Microsoft Office vaardigheden;
 • EPA-U certificering is een extraatje maar niet noodzakelijk;
 • Projectmatig werken is voor jou een pré;
 • Iemand die denkt in mogelijkheden en kansen, net als jouw aanstaande collega’s.

Arbeidsvoorwaarden

Als technisch energieadviseur ontvang jij van ons afhankelijk van het aantal uren dat je werkt en jouw werkervaring een marktconform salaris. Daarnaast word je vanzelfsprekend ondersteund in de faciliteiten die nodig zijn om je zo goed mogelijk te blijven ontwikkelen en bieden wij aantrekkelijke extra arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioen. Tevens bieden wij jou de mogelijkheid om het beste uit jezelf én het team te halen, faciliteren wij jouw groei en talent met persoonlijke aandacht, opleiding en coaching.

Ben jij de technisch energieadviseur die wij zoeken?

Mail dan vandaag nog jouw CV en motivatie naar ons! Wij zijn een team met ambities en vinden de match van jouw DNA met dat van ons minstens net zo belangrijk als jouw kennis en ervaring.

Heb je voorafgaand aan jouw sollicitatie een vraag? Neem dan gerust contact op met Niek van Erk via 06 144 602 41 of niek@energy-check.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.