Vragen? Gewoon bellen: +31(0) 38 45 78 445 info@energy-check.nl

Op 18 september opende voor de tweede keer op rij het DUMAVA loket. Eén dag na de openstelling telde Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) al 1.524 aanvragen.

In totaal vroegen maatschappelijk vastgoedeigenaren dit jaar voor € 375 miljoen subsidie aan. Er was ‘slechts’ € 190 miljoen beschikbaar, wat betekent dat het beschikbare budget bijna twee keer is overschreden. Om de subsidiepot eerlijk te verdelen is gebruik gemaakt van een loting. 42% van onze 36 ingediende aanvragen is ingeloot voor de DUMAVA subsidie. Een mooi resultaat!

Heb jij de boot helaas gemist of is jouw aanvraag niet ingeloot? In 2024 is er weer nieuw budget beschikbaar. Onze tip: wacht niet te lang, maar bereid je tijdig voor. Dan houden wij jou in de tussentijd op de hoogte van de ontwikkelingen.

De DUMAVA subsidieregeling komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen. De eerste DUMAVA ronde opende in het najaar 2022 en was binnen één dag overtekend. De tweede subsidieronde zou starten in januari 2024, maar werd vervroegd naar september 2023. Vanaf 2024 keert de regeling jaarlijks terug. In totaal is er namelijk tot 2030 een budget beschikbaar van € 1,9 miljard.

Wil jij een DUMAVA subsidie aanvragen? Neem dan alvast contact met ons op. We begeleiden je graag bij jouw aanvraag.