Vragen? Gewoon bellen: +31(0) 38 45 78 445 info@energy-check.nl

Medio april verspreidden we al het goed nieuws: eerder dan verwacht opent namelijk een nieuwe DUMAVA subsidieronde. Inmiddels is de startdatum bekend en vastgesteld op maandag 18 september 2023.

Om de nieuwe subsidieronde nog beter aan te laten sluiten op de wensen van maatschappelijk vastgoedeigenaren, is de toegankelijkheid van de regeling gewijzigd. Het DUMAVA loket opent al op 4 september, waardoor wij de concept subsidieaanvraag eerder klaar kunnen zetten. We hoeven de ingediende aanvraag dan op 18 september alleen nog maar te verzenden. Ook vorig jaar ingediende aanvragen mogen opnieuw worden ingestuurd, mits ze aan de voorwaarden voldoen. Zo is bijvoorbeeld vastgesteld dat je pas mag starten met verduurzamen nadat je de subsidieaanvraag hebt verzonden.

De DUMAVA subsidieregeling komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen. De eerste DUMAVA ronde opende afgelopen oktober en was binnen één dag overtekend. De nieuwe subsidieronde zou starten in januari 2024, maar is inmiddels vervroegd naar september 2023. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt op dat moment een budget van € 190 miljoen beschikbaar. Vanaf 2024 keert de regeling jaarlijks terug. In totaal is er namelijk tot 2030 een budget beschikbaar van € 1,9 miljard.

Tijdens de vorige DUMAVA ronde is 60 procent van onze aanvragen ingeloot voor de eerste toekenning en werd binnen no time één van onze aanvragen beoordeeld met een positief resultaat. Wil jij een DUMAVA subsidie aanvragen? Neem dan alvast contact met ons op. We begeleiden je graag bij jouw aanvraag.